dimecres, 11 de febrer del 2015


El govern espanyol es compromet a que les entitats sense ànim de lucre amb ingressos per sota dels 50.000 euros anuals quedin exemptes de l'impost de societats.
El ministre d'Hisenda i Administració Pública espanyol, Cristobal Montoro, va anunciar ahir al ple del Senat el compromís d'eliminar l'obligatorietat de presentar l'impost de societats a aquelles entitats sense ànim de lucre amb ingressos inferiors als 50.000 euros anuals i quan les seves rendes no exemptes quedin sempre subjectes a retenció i no superin els 1.000 euros anuals.
Aquestes excepcions en el marc fiscal per a associacions van anunciar-se com a resposta a la petició del portaveu de CIU a la comissió d'hisenda del Senat, Ferran Bel, que va reivindicar el paper d'aquestes entitats com a motor per a la cohesió social. 
El passat 6 de febrer de 2015, 14 entitats de segon nivell catalanes van presentar un comunicat conjunt en què denunciaven que l’obligatorietat de presentar l’Impost de Societats, exigida amb la reforma fiscal del passat mes de novembre, equipara les entitats amb les societats mercantils i dificulta la gestió de les associacions i el desenvolupament de la iniciativa social. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada